Nyheter

Kommande

Kategorier

Vindsjäl

Äventyrsrollspel i en färgstark och främmande värld

Upplev bravader och strapatser tillsammans med dina kamrater; utforska mystiska djungelruiner; bekämpa Sorgens intrång; avgör konflikter mellan rivaliserande fraktioner; bli hjältar för de bortglömda vanliga människorna. Gör ett namn för er själva och lämna ert avtryck i världen.

Vindsjäl är ett äventyrsrollspel med fokus på frihet, upptäckarglädje och kamratskap – för dig som vill utforska en färgstark och främmande värld. I spelet gestaltar ni utstötta äventyrare och våghalsiga lycksökare, så kallade vindsjälar

Regler

Vindsjäls regler bygger på en förhållandevis klassisk grund, som har anpassats för att främja spelflyt, frihet och kreativitet. 

Rollpersonerna har tio färdigheter som förmedlar deras kompetens inom olika områden. Värdet i en lämplig färdighet – tillsammans med eventuella modifikationer – bildar en pöl av sexsidiga tärningar, vilka slås när rollpersonen försöker utföra en osäker handling. 

Alla tärningar som visar 5 eller högre än räknas som en framgång. Ju fler framgångar, desto bättre lyckas rollpersonen. Samma system används för att hantera alla typer av situationer. Handlingar kan ha fyra möjliga utfall: 

  • framgångar: Misslyckad handling, med konsekvens.
  • framgång: Lyckad handling, med konsekvens.
  • framgångar: Lyckad handling, utan konsekvens.
  • 3+ framgångar: Lyckad handling, utan konsekvens – med kritisk effekt.

Alla slag slås av spelarna – även när det finns aktiva motståndare. I en konflikt avgör spelarens slag flera moment: rollpersonens anfall och försvar, samt motståndarens anfall och försvar. Om spelaren slår framgångsrikt innebär det att rollpersonen lyckas med sina handlingar; om slaget går dåligt innebär det att motståndaren lyckas istället; om slaget blir halvdant kanske båda lyckas.

 

Spelvärld

Spelvärlden Agweon hämtar sin inspiration från historiska Mesoamerika, Sydostasien och Polynesien. Det är en färgstark och optimistisk plats, om än med inslag av mörker. För äventyrare är det en värld av möjligheter och faror – mycket av världen är fortfarande outforskad och fylld med hemligheter.

Världen utgörs av en halvmåneformad ö med grönskande bergsryggar, djupa djungler, snötäckta toppar och röd öken. Ön isoleras från omvärlden av våldsamma stormar och tidvatten, som orsakas av de två månarna. 

Invånarna lever av jordbruk och boskapsskötsel, med kvarnar och självbevattnande terassodlingar. Agweon har ingen användbar metall – verktyg tillverkas av trä, ben och vulkanglas. Människorna lever i runda hus, äter huvudsakligen vegetarisk kost och är oerhört förtjusta i te. De flesta tillber inte någon högre makt eller gudom – men man tror att de som beter sig vördnadsfullt mot sin omgivning får en allt mer positiv resonans som ger belöningar när man återföds i framtida liv.

På ön finns även spår från en försvunnen högkultur: ruiner av mäktiga byggnadsverk och mystiska teknologiska konstruktioner, vilka drivs av lysande esoteriska kristaller.

Sedan esoterin vaknade finns platser där naturlagarna har vänts upp och ned: det finns svävande öar i skyn och vandrande stenkolosser har fått liv. Esoteriska kristaller har börjat dyka upp, vilka syntetiserar med omgivande materia och kan ge människor förmågan att manipulera övernaturliga krafter.  

Världen har därtill drabbats av något som kallas för Sorgen. Det har öppnats upp mörka sår i verkligheten, kring vilka allt liv tynar bort och dör. Ur dessa revor kommer verkligheten sorgeväsen – monstruösa skepnader dränkta i skuggor, med vitlysande ögon och käftar.

399 kr
3 i butiken
Produkten befinner sig i vår butik.
Det går bra att beställa den via postorder,
men internleveransen till vårt postorderlager kan ta upp till två arbetsdagar.

Ett av skandinaviens bredaste spelutbud med över 60.000 olika artiklar i lager

Fraktfritt inom Sverige från 1500kr (gäller ej skrymmande varor)

Spelrum med över 100 sittplatser och aktiviteter varje kväll

 Recensioner på Facebook:
 4,9 av 5
Följ oss på Facebook

Recensioner på Google:
 4,8 av 5
Läs våra recensioner