Vår butik ligger på Instrumentvägen 2, Örnsberg (Stockholm)

Här hittar du 250 kvadratmeter butik, lika mycket spelyta samt dessutom nordens kanske bredaste spelsortiment.
Vi har öppet sju dagar i veckan, och du hittar öppettiderna i högerspalten på vår hemsida.

Om du åker kollektivt

Närmaste T-banestation är Örnsberg (röd linje 13 mot Norsborg om du kommer från T-centralen). När du kliver av på stationen gå ut på torget och sväng till vänster runt pizzerian Lilla Paradiset och gå sedan förbi puben Diset och korsa vägen. Vi ligger precis i en trevägskorsning mellan Jakobsdalsvägen och Instrumentvägen. Butiken ligger ca 200 meter från stationen.

Om du åker bil

Vi ligger nära E4:an strax söder om centrala Stockholm. Det finns flera vägar in till oss, och vi rekommenderar en titt på kartan. Vi har 10 st parkeringsplatser längs med Jakobsdalsvägen till höger om vår entré. Dessa står uppmärkta som "Alphaspel förhyrd plats" och är fria att använda för alla som ska besöka butiken eller spellokalen. Observera att för den som kommer söderifrån via småvägarna så finns det en vägbom på Hägerstensvägen som är stängd 07-09 och 16-18.

Välkommen till Butiken!

Instrumentvägen 2 i Stockholm (T-bana Örnsberg).

Hitta hit

Öppettider

  • Måndag-fredag10- 19
  • Lördag10- 18
  • Söndag10- 16
  • Kristi himmelfärdsdag (26/5)10- 16

Evenemang

Fredag 20 Maj
Commander (EDH) FNM, Magic
14:00, 24 platser, 30 kr,

Kom som du är och spela MTG Commander. Alla får ett promokort och vi lottar ut lite extra. Tills vidare så spelar vi Alphabaren, bord 20-25.
Evenemangets hemsida

Lördag 21 Maj
Turnering, Vampire: The Eternal Struggle
11:00, 25 platser,

Turnerings dag i Vampire: The Eternal Struggle, start vid 11 räknas vara slut vid 21. Mer information kommer.

Söndag 22 Maj
Speldag, Cardfight!! Vanguard TCG, bord 14-15
12:00, 8 platser,


Turneringsregler

Armory Event, Flesh and Blood TCG
10:30, 16 platser, 50 kr,

Format: Classic Constructed Kostnad: 1 turnerings-token (50 kr) Registrering startar 10:30

Måndag 23 Maj
Modernligan, Magic
18:00, 50 kr,

Gruppen Modernligan spelar varje måndag. Registrering 18:00-18:10, därefter 4 rundor swiss. Priser till 3-1 eller bättre!
Evenemangets hemsida

Tisdag 24 Maj
Spelkväll, Age of Sigmar / 40K, bord 1-9
18:00, lokalavgift krävs,

Spelkväll varje tisdag! Borden är bokade ifrån 16:00 men 18:00 rekommenderas för dig som inte har avtalat någon match. Det spelas både 40K och Sigmar, och du behöver ha giltig lokalavgift eller lösa ett dagspass på 30kr för att vara med. Gå gärna med i facebookgruppen för att boka matcher
Evenemangets hemsida
Reglerna (Games Workshops hemsida)

Fredag 3 Juni
Battle for Baldur's Gate prerelease, Magic
18:00, 24 platser, 220 kr, föranmälan

Prerelease-event 3 juni 18:00 i vår restaurang på Instrumentvägen 4 (registrering ifrån 17:30) Genom att beställa denna produkt reserverar du en plats på prereleasen. Du behöver inte betala i förskott, men får gärna göra det. För dig som betalat i förskott bjuder vi på en gratis bryggkaffe eller "standard-läsk". Formatet är en draft med tre stycken 20-korts draft boosters. Korten draftas två i taget för att sedan bygga en 60-korts commander-lek (inklusive länder). Till skillnad ifrån ordinarie commander-format så får man spela med flera kopior av samma kort i leken! Därefter lottar vi spelgrupper om fyra i varje för att spela en match commander. Alla deltagare får en set booster, utom vinnaren som får två. Efter den första matchen är alla välkomna att stanna kvar och fortsätta spela resten av kvällen! I Prereleasepacket ingår: 3 Draft boosters 1 Premium foil stamped card 1 Dungeon token 1 Arena code card 1 box w/divider 1 D20 (inte en spindown) Med tanke på det rådande covid-19-läget måste vi uppmana den som känner sig det minsta krasslig att stanna hemma och avstå ifrån deltagande. Ingen avgift kommer att debiteras den som av denna anledning uteblir från eventet förutsatt att vi blir meddelade minst 2 timmar innan evenemanget börjar. För den som uteblir utan att meddela oss debiteras 100kr av biljettpriset för platsen.
Evenemangets hemsida

Lördag 4 Juni
Battle for Baldur's Gate prerelease (Kväll), Magic
11:00, 64 platser, 220 kr, föranmälan

Prerelease-event 4 juni Registrering startar: 17:30 Spelstart: 18:00 Genom att beställa denna produkt reserverar du en plats på prereleasen. Du behöver inte betala i förskott, men får gärna göra det. För dig som betalat i förskott bjuder vi på en gratis bryggkaffe eller "standard-läsk". Formatet är en draft med tre stycken 20-korts draft boosters. Korten draftas två i taget för att sedan bygga en 60-korts commander-lek (inklusive länder). Till skillnad ifrån ordinarie commander-format så får man spela med flera kopior av samma kort i leken! Därefter lottar vi spelgrupper om fyra i varje för att spela en match commander. Alla deltagare får en set booster, utom vinnaren som får två. Efter den första matchen är alla välkomna att stanna kvar och fortsätta spela resten av kvällen! I Prereleasepacket ingår: 3 Draft boosters 1 Premium foil stamped card 1 Dungeon token 1 Arena code card 1 box w/divider 1 D20 (inte en spindown) Med tanke på det rådande covid-19-läget måste vi uppmana den som känner sig det minsta krasslig att stanna hemma och avstå ifrån deltagande. Ingen avgift kommer att debiteras den som av denna anledning uteblir från eventet förutsatt att vi blir meddelade minst 2 timmar innan evenemanget börjar. För den som uteblir utan att meddela oss debiteras 100kr av biljettpriset för platsen.
Evenemangets hemsida

Battle for Baldur's Gate prerelease (dag), Magic
11:00, 64 platser, 220 kr, föranmälan

Prerelease-event 4 juni Registrering startar: 10:30 Spelstart: 11:00 Genom att beställa denna produkt reserverar du en plats på prereleasen. Du behöver inte betala i förskott, men får gärna göra det. För dig som betalat i förskott bjuder vi på en gratis bryggkaffe eller "standard-läsk". Formatet är en draft med tre stycken 20-korts draft boosters. Korten draftas två i taget för att sedan bygga en 60-korts commander-lek (inklusive länder). Till skillnad ifrån ordinarie commander-format så får man spela med flera kopior av samma kort i leken! Därefter lottar vi spelgrupper om fyra i varje för att spela en match commander. Alla deltagare får en set booster, utom vinnaren som får två. Efter den första matchen är alla välkomna att stanna kvar och fortsätta spela resten av kvällen! I Prereleasepacket ingår: 3 Draft boosters 1 Premium foil stamped card 1 Dungeon token 1 Arena code card 1 box w/divider 1 D20 (inte en spindown) Med tanke på det rådande covid-19-läget måste vi uppmana den som känner sig det minsta krasslig att stanna hemma och avstå ifrån deltagande. Ingen avgift kommer att debiteras den som av denna anledning uteblir från eventet förutsatt att vi blir meddelade minst 2 timmar innan evenemanget börjar. För den som uteblir utan att meddela oss debiteras 100kr av biljettpriset för platsen.
Evenemangets hemsida

Söndag 5 Juni
Battle for Baldur's Gate prerelease, Magic
11:00, 64 platser, 220 kr, föranmälan

Prerelease-event 5 juni Registrering startar: 10:30 Spelstart: 11:00 Genom att beställa denna produkt reserverar du en plats på prereleasen. Du behöver inte betala i förskott, men får gärna göra det. För dig som betalat i förskott bjuder vi på en gratis bryggkaffe eller "standard-läsk". Formatet är en draft med tre stycken 20-korts draft boosters. Korten draftas två i taget för att sedan bygga en 60-korts commander-lek (inklusive länder). Till skillnad ifrån ordinarie commander-format så får man spela med flera kopior av samma kort i leken! Därefter lottar vi spelgrupper om fyra i varje för att spela en match commander. Alla deltagare får en set booster, utom vinnaren som får två. Efter den första matchen är alla välkomna att stanna kvar och fortsätta spela resten av kvällen! I Prereleasepacket ingår: 3 Draft boosters 1 Premium foil stamped card 1 Dungeon token 1 Arena code card 1 box w/divider 1 D20 (inte en spindown) Med tanke på det rådande covid-19-läget måste vi uppmana den som känner sig det minsta krasslig att stanna hemma och avstå ifrån deltagande. Ingen avgift kommer att debiteras den som av denna anledning uteblir från eventet förutsatt att vi blir meddelade minst 2 timmar innan evenemanget börjar. För den som uteblir utan att meddela oss debiteras 100kr av biljettpriset för platsen.
Evenemangets hemsida

Boka bord på alphabar.se

Ett av skandinaviens bredaste spelutbud med över 30.000 olika artiklar i lager

Beställningar skickas normalt samma dag

Fraktfritt inom Sverige från 1500kr (gäller ej skrymmande varor)

Spelrum med över 100 sittplatser och aktiviteter varje kväll

 Recensioner på Facebook:
 4,9 av 5
Följ oss på Facebook

Recensioner på Google:
 4,8 av 5
Läs våra recensioner