Vi ligger just nu efter i vår hantering av begagnat. Vi kan därför inte ta emot inbyten i butiken utan att först stämma av med oss via e-post.

Vi byter gärna in gamla rollspel, figurer, magic-kort och spel emot nya.

För att stämma av om vi är intresserade av att byta in spelen skicka in beskrivning och gärna bild på spelen du vill byta in till info@alphaspel.se. Beskrivningen får gärna vara så detaljerad som möjligt för att underlätta värderingen; namn, utgåva, tillverkare, skick (använd gärna vår skala), länk till tillverkaren eller andra relevanta sidor (T ex BGG och Kickstarterkampanjer).

Grovt räknat så kan man säga att ett inbytesvärde hamnar kring 25% av nypriset för begagnade varor, men det kan vara både högre och lägre beroende på deras skick och om där finns något samlarvärde. När vi värderar så utgår vi ifrån att spelen är kompletta om vi inte fått annan information. Vi vill även påpeka att inbytesvärdet vi ger för spelen är en bra bit lägre jämfört med vad du kan sälja dem själv för, så om du vill få ut så mycket som möjligt är det bättre att sälja dem själv via t ex Tradera eller Blocket.

Vid inbyte av större spelsamlingar eller för fina samlarexemplar går det även att få ersättning mot pengar (överföring till bankkonto, ej kontant), men summan blir lägre jämfört med inbytesvärdet vi erbjuder. Vid inbyte av större spelsamlingar kan vi ibland även hämta spelen på plats inom Mälardalsregionen.

Värderingstjänst
Vill du få en värdering av dina spel men inte har för avsikt att byta in dem till oss? Det är alltid gratis att få en värdering av inbytesvärdet hos oss, men om du istället behöver en oberoende värdering för att t ex uppskatta försäkringsvärde erbjuder vi en värderingstjänst. Våra erfarna värderingspersoner gör en oberoende värdering av din spelsamling och kan vid behov skriva ett värderingsintyg. Kontakta oss via e-post (info@alphaspel.se) för mer information om vår värderingstjänst.
 

Rollspel

Vi byter in det mesta i rollspelsväg, men vi är extra intresserade av allt som givits ut av Äventyrsspel. I begagnade rollspelsboxar så ingår inte tärningar (detta helt enkelt därför att tärningarna alltid saknas när vi får dem i inbyte). 

Figurspel

Vi är generellt sett inte intresserade av begagnade figurer av tillverkare som vi inte redan säljer. 

Enligt vårt avtal med Games Workshop får vi inte sälja begagnat produkter ur deras aktuella butikssortiment. Detta innebär att vi inte heller byter in dem. Annat av Games Workshop, t ex deras olika specialist games eller saker som inte längre är ordinarie sortiment går däremot bra, och vi byter gärna in gamla klassiska 90-tals-arméer. 

Begagnade figurer säljs i skick enligt foto och beskrivning.

Brädspel

Vid inbyte av brädspel så ställer vi som krav att spelet är genomräknat och att eventuella saknade komponenter anges tydligt. 

Kortspel

Vi byter endast in löskort till Magic the Gathering, Flesh and Blood och Lorcana. Vi byter även ibland in kompletta set/lådor av andra kortspel

 

Skickbedömning

Mint (MT): Perfekt, helt utan skador. Artikeln är fortfarande inplastad om den var så vid tillverkningen.

Near Mint (NM): Nyskick, mikroskopiska skador. Skyddsplasten borttagen. Minimalt hyllslitage kan förekomma. Böcker ger intryck av att vara olästa, men för äldre exemplar kan pappret ha gulnat något. Brädspel ger intryck av att vara ospelade.

Very Fine (VF): Mycket fint samlarskick. Minimala skador, lätt hyllslitage kan förekomma. För brädspel är komponenterna i mycket bra skick.

Fine (FN): Ordinarie samlarexemplar, inga fula skador. En del hyllslitage kan förekomma. Böcker kan ha små revor eller glipor i ryggen. För brädspel är komponenterna i bra skick. Tidigare ägare kan ha skrivit sitt namn på innerpärm/lock.

Very Good (VG): Bruksskick. En del hyllslitage, eventuellt lätt kantstött, inbuktad eller diskret tejpad. Böcker har mindre revor, veck och möjligen mindre bitar av hörnen som lossnat eller diskret klotter. För brädspel är komponenterna i okej skick.

Good (GD): Mer sliten än normalt. Har en hel del hyllslitage, kan vara kantstött, inbuktad eller tejpad. Böcker är slitna och kan sakna mindre bitar, men är helt läsbara och har alla sidor. Klotter kan förekomma, men hindrar inte läsbarheten. Sidor kan vara lösa. För brädspel är komponenterna väl använda.

Fair (FR): Dåligt skick. Böcker är fortfarande läsbara, men kan vara rejält klottrade, sakna icke väsentliga bitar av sidor eller omslag och ha släppt i limning eller klamrar. För brädspel kan vissa komponenter vara i dåligt skick eller utbytta, men det uppnår med lite god vilja fortfarande full spelbarhet.

Poor (PR): Mycket dåligt skick. Böcker kan sakna sidor. För brädspel kan vissa komponenter vara trasiga eller utbytta. Läs hela produktbeskrivningen för att få veta mer.

 

Vi använde tidigare en annan skala, vilken fortfarande kan vara angiven på produkter som lades in före bytet:

1 = Fallfärdig, lösa sidor, trasiga komponenter, sprucken box
2 = Rejält sliten, men sitter ihop. Klotter kan förekomma.
3 = Sliten, men helt ok, eventuellt tidigare ägarnamn kan finnas inskrivet på innerpärmen. Böcker är tydligt vikta i ryggen.
4 = Nästan som ny. Eventuellt lite hyllskavd. 
5 = Som ny

Ett av skandinaviens bredaste spelutbud med över 60.000 olika artiklar i lager

Fraktfritt inom Sverige från 1500kr (gäller ej skrymmande varor)

Spelrum med över 100 sittplatser och aktiviteter varje kväll

 Recensioner på Facebook:
 4,9 av 5
Följ oss på Facebook

Recensioner på Google:
 4,8 av 5
Läs våra recensioner