Dictator of SwedenAntal spelare: 5 - 8
Speltid: 60 minuter
Rekommenderad ålder: från 10 år
Läs mer på Boardgamegeek
Tillverkare: Civil Rights Defenders
Referens: CRD-DoC
Hela summan för denna försäljning går oavkortat till Civil Rights Defenders

-----------------------------------------------

Återinför dödsstraffet med hela familjen!

Genom list, lögn och strategisk slutledningsförmåga måste du ta reda på vilka som är med eller mot dig. Under tiden behöver du även hantera luriga lobbyister, spionerande scouter och virala skandaler. Stoppa någon från att bli Sveriges första diktator eller hamna i ett läge där antidemokratiska krafter får övertaget.

Vilken sida står du på?

Dictator of Sweden spelas i riksdagen med fem till åtta spelare, uppdelade i två lag (Demokrater och Antidemokrater) där varje spelare i hemlighet får en slumpvis tilldelad roll.

Vid spelets början kommer de spelare som tilldelats rollen som Diktator eller Medlöpare att få reda på vilka andra spelare som tillhör den Antidemokratiska sidan. En fördel som Demokraterna inte får.

Under spelets gång turas deltagarna om att få ta sig an rollen som Statsminister, vilken får föreslå en annan spelare att bilda Regering med. Om förslaget får majoritet vid en omröstning ges Statsministern och Regeringen möjlighet att fatta ett Auktoritärt eller Demokratiskt Beslut.

Spelet är över när antingen sex auktoritära eller sex demokratiska beslut fattats. Kom ihåg att eftersom politiken påverkas av såväl en föränderlig omvärld som olika politikers särskilda färdigheter så går det inte alltid som planerat.


399 kr
13 i butiken

Ett av skandinaviens bredaste spelutbud med över 30.000 olika artiklar i lager

Beställningar skickas normalt samma dag

Fraktfritt inom Sverige från 1500kr (gäller ej skrymmande varor)

Spelrum med över 100 sittplatser och aktiviteter varje kväll

 Recensioner på Facebook:
 4,9 av 5
Följ oss på Facebook

Recensioner på Google:
 4,8 av 5
Läs våra recensioner